NOVA Appel

nova

NOVA, een goed verhaal

Nova is een stevige, zoetfrisse appel uit de Hollandse Betuwe. Een appel die veel teruggeeft aan onze natuur.

 

Respect voor de natuur

Omdat de bomen zo gezond en vitaal zijn en dus niet snel ziek worden, hoeven ze minder bespoten te worden. Er zijn minder gewasbeschermingsmiddelen nodig om mooie appels te telen. Dat is beter voor onze natuur. Omdat de bomen zo sterk zijn, blijven ze extra lang in de boomgaard staan.

Lokaal geteeld

NOVA groeit in onze eigen oer-Hollandse betuwe. Daardoor hoeft er niets van ver te komen. Ook het opkweken van het plantmateriaal gebeurd in Nederland. Dit geeft een extra impuls aan de Nederlandse economie. NOVA levert zo een mooie bijdrage aan de Nederlandse fruitteelt.

Minder CO2 omzetting en minder water

Nova groeit aan een sterke, stabiele boom die minder water nodig heeft dan veel andere appelbomen en bovendien zorgt voor een bovengemiddelde CO2 omzetting. De NOVA boom groeit goed in ons veranderde klimaat; ze doorstaan zonder problemen onze regens en warme zomers. De NOVA bomen leveren veel appels die het hele jaar rond verkocht kunnen worden. 

De beste kwaliteit

De appels worden gesorteerd op stevigheid, grootte en kleur. De beste appels krijgen een NOVA sticker. De niet geselecteerde appels worden niet verspild, maar verwerkt tot appelmoes en appelsap. Beschadigde appels worden verwerkt in dierenvoeding en compost. 

Veelzijdige appel

NOVA is een lekkere en veelzijdige appel. Heerlijk als handappel maar ook geschikt voor taart, appelmoes en appelcompote. De appels blijven lang goed op de fruitschaal wat prettig is en dat helpt voedselverspilling tegen te gaan.